Vajíčko je bohatý zdroj bielkovín a mnohých esenciálnych živín. Kto by ho nemal rád? Jeme ho na viacero spôsobov: na mäkko, na tvrdo, omeleta, či praženica. Používame ho na prípravu slaných, či sladkých jedál. Ale priznajte sa… Komu sa už stalo, že mal doma málo vajec a tak neupiekol koláč? Či slaný posúch odložil na druhý deň?
Nemusíte byť vegánom, aby ste tento návod použili. Ale možno vám zachráni recept, ak vám bude chýbať jedno či dve vajíčka z receptu.
Ak vým chýba 1 VAJÍČKO použite:
- 1 PL mletých ľanových semienok + 3 PL vody nechať dobre nasiaknuť
- 1 PL CHIA Semienok + 1/3 hrnčeka vody nechať nasiaknuť
- 1 PL želatíny alebo agaru + 1 PL vody nechať dobre nasiaknuť
- 2 PL prášku do pečiva + 2 PL vody + 1 PL oleja dobre premiešať
- ½ PL zemiakového alebo kukuričného škrobu + 3 PL vody dobre premiešať
- ½ zrelého banánu dobre rozmačknúť
- ½ avokáda dobre rozmačknúť
- 3 PL ARAŠIDOVÉHO MASLA
- 1 PL želatíny alebo agaru + 1 PL vody a nechať dobre napučať
- ¼ hrnčeka nesladeného jablkového pyré
- 1 diel hrachovej múky a 2 diely vody