Crumble, je sladký a šťavnatý dezert, ktorý zvládne aj detský kuchár. Pôvodom pochádza z Británie a odtiaľ sa rozšíril do sveta.
Jeho základom je ovocie a sladká mrvenička.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Ananásový crumble
- Príprava: 20 min.
- Varenia: 20 min.
- Počet porcií: 4
Ingrediencie
1 ananás
1 jablko
1/2 hrnčeka sušených višní
40 g masla
5 PL kokosovej múky
5 PL kokosového cukru
1 ČL mletej škorice
granátové jablko na ozdobu
1 jablko
1/2 hrnčeka sušených višní
40 g masla
5 PL kokosovej múky
5 PL kokosového cukru
1 ČL mletej škorice
granátové jablko na ozdobu
Postup prípravy
Ananás očistíme a zbavíme drevnatého hlúbika. Nakrájame na menšie kúsky. Jabko zbavíme šupky a jaderníka a tiež nakrájame na drobno. Ovocie zmiešame a rozložíme do formy, ktorú sme vymastili maslom. Posypeme sušenými višňami, brusnicami, hrozienkami, jednoducho tým, čo máte radi, Ak je ovocie málo sladké, môžeme posypať škoricovým cukrom. Ak je sladké dosť, stačí posypať škoricou.
Zo studeného masla, cukru a múky spracujeme mrveničku. Ak máte probém s horúcimi rukami ako ja, po zmiešaní dajte maslo do chladničky alebo mrazničky na pár minút. Potom ho rozmrvte na ovocie. Ak ste milovník karamelu, na záver môžete vrch ešte posypať lyžicou cukru.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 20 - 25 minút. Podávame ešte a môžeme posypať zrniečkami z granátového jablka, alebo poliať roztopenou čokoládou.
TIP: Ak máte tuhšie ovocie a bojíte sa, že nepustí šťavu, jemne ho rozmačkajte vidličkou alebo postáčajte plochou stranou noža.