𝙏𝙄𝙋: Podávajte ich si arašidovým krémom – zmiešajte 2 PL arašidového masla so 4 PL bieleho jogurtu a pridajte ešte 1 PL medu.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Arašidové lievance
- Príprava: 10 min.
- Varenia: 20 min.
Ingrediencie
180 g jemného tvarohu
100 g ovsených vločiek
100 ml mandľového mlieka
100 g arašidového masla
100 g ovsených vločiek
100 ml mandľového mlieka
100 g arašidového masla
Postup prípravy
Vločky môžeme rozmixovať, aby boli lievance jemnejšie. Ale skúste ich aj v nerozmixovanej verzii, aj také sú chutné. Zalejeme ich vlažným mliekom a necháme odležať, aby napučali.
Maslo a tvaroh rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme k zmesi vajcia a mlieko s vločkami. Rozpálime panvicu na lievance a potrieme ju olejom. Potom na ňu dávkujeme lievacovú zmes lyžicou. Nerobíme ich veľké, menšie sa ľahšie otáčajú. Podávame s ovocím, s džemom, s pudingom, ako kto má rád.