Autor receptu
Kucharocka.sk
Baklažánová natierka
- Príprava: 10 min.
- Varenia: 45 min.
Ingrediencie
1 väčší baklažán
2 strúčiky cesnaku
2 PL olivový olej
1 cibuľa
soľ, mleté čierne korenie, citrónová šťava
2 strúčiky cesnaku
2 PL olivový olej
1 cibuľa
soľ, mleté čierne korenie, citrónová šťava
Postup prípravy
Baklažán dáme v celku piecť do vyhriatej rúry na 180 °C asi 45 minút, kým nezmäkne koža. Necháme vychladnúť a rozrežeme na polovicu. Lyžicou vyškriabeme a rozmačkáme.
Cibuľu nakrájame alebo rozmixujeme na jemno. Opečieme ju na rozpálenej panvici a pridáme aj vyškriabaný baklažán. Roztlačíme do neho strúčiky cesnaku. Osolíme a okoreníme. Podusíme pár minút a necháme vychladnúť. Potom už len zamiešame ešte trocha oleja, dochutíme soľou a korením a pridáme aspoň 1 čajovú lyžičku citrónovej šťavy. Podávame s chlebovou plackou alebo hriankami.