Baklažánové nugetky

Baklažán trocha inak, v dvojobale a bez lepku.

Ingrediencie

1 stredne veľký baklažán
2 vajcia
1 hrnček nadrobno nasekaných orechov
1/2 hrnčeka kukuričnej strúhanky
1/2 hrnčeka peccorino/parmazan
soľ, mleté čli, mleté čierne korenie

Jogurtový dip:
1 jogurt
1/2 kelimku strúhanéo syra
1/2 ČL sušený cesnak
soľ, mleté korenie

Postup prípravy

Baklažán umyjeme a osušíme. Kto chce, môže ošúpať, lepšie potom drží vajko s orechami, ale nie je to nutné. Nakrájame na kolieska o hrúbke 1 cm. Podľa veľkosti koliesok rozrežeme ich na polovicu alebo na tretiny. Osolíme a necháme pár minút odstáť.

Orechy nasekáme na drobno, alebo pomelieme. Zmiešme so strúhankou a nastrúhaným syrom. Dochutíme soľou, mletým korením a sušeným cesnakom. Vajíčka v miske rozhabarkujeme a pridáme soľ a mleté čili.

Baklažán asi po 10 minútah osušíme papierovou utierkou a začneme obalovať. Najskôr vo vajíčku a potom v orechovej zmesi. Ukladáme na pech vystlaný papierom na pečenie.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 °C približne 25 minút, kým orechy nie sú zlatisté. Baklažán má byť polomäkký. Podávame samotné alebo s jogurtovým dipom. Ten si pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií. Namiesto sušeného cesnaku môžeme použiť roztlačený strúčik cesnaku. Dip bude mať výraznejšiu chuť.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom