𝙏𝙄𝙋: Ak by sa bábovka nechcela vyklopiť. Položíme na ňu utierku namočenú v studenej vode a vyžmýkanú. Chvíľu ju tak necháme na preklopenej forme. Bábovka sa uvoľní a sama “vypadne” z formy.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Bezlepková mandľová bábovka
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 50 min.
- Počet porcií: 16
Ingrediencie
400 g mleté mandle
4 vajcia
80 g cukor
100 g maslo
200 g tvaroh alebo ricotta
1/2 ČL vanilky
1 ČL sóda bikarbóna
2 PL amaretto
2 PL plátky mandlí
4 vajcia
80 g cukor
100 g maslo
200 g tvaroh alebo ricotta
1/2 ČL vanilky
1 ČL sóda bikarbóna
2 PL amaretto
2 PL plátky mandlí
Postup prípravy
Všetky sypké suroviny zmiešame dokopy, pridáme roztopené maslo, žĺtky, tvaroh a amaretto. Z bielkov vyšľaháme pevný sneh a zľahka ho vmiešame do cesta.
Bábovkovú formu vymastíme maslom a vysypeme mletými mandľami. Na dno nasypeme lupienky mandlí a potom do formy nalejeme bábovkovú zmes. Plátky mandlí môžeme nasypať aj na vrch cesta.
Potom dáme bábovku piecť do vyhriatej rúry na 190 stupňov a pečieme približne 40 - 50 minút. Či je bábovka upečená skontrolujeme drevenou špajlou, ak je čistá môžeme nechať bábovku vychladnúť a potom ju vyklopíme z formy.