Jemný koláčik, plný čokolády a ešte aj bez múky. ღ
Autor receptu
Kucharocka.sk
Brownies s arašidovým maslom
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 15 min.
Ingrediencie
4 vajíčka
200 g horkej čokolády 52%
1 PL kokosový olej alebo maslo
3 PL (vrchovatých) mletých mandlí (cca 25 -30 g)
4 PL arašidové maslo
200 g horkej čokolády 52%
1 PL kokosový olej alebo maslo
3 PL (vrchovatých) mletých mandlí (cca 25 -30 g)
4 PL arašidové maslo
Postup prípravy
Čokoládu nalámeme na kúsky a necháme roztopiť vo vodnom kúpeli, ku koncu pridáme kokosový olej alebo maslo a premiešame. Zatiaľ rozbijeme vajíčka a rozdelíme ich. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh.
Žĺtky postupne, po jednom, zamiešame ručným šľahačom do roztopenej, ale trocha vychladenej čokolády. Musíme pracovať rýchlo, inak sa vajíčko uvarí :) Potom zapracujeme do čokoládovej hmoty aj bielkový sneh. Môžete polovicu zapracovať ručným šľahačom a druhú polovicu lyžicou alebo varechou. Nakoniec primiešame mleté mandle.
Zmes vylejeme do menšieho plechu (cca 19 x 23 cm), ktorý sme vystlali papierom na pečeie. Potom dávkujeme kúsky masla na povrch. Maslo sa pri pečení veľmi neroztečie, tak sa pokúste dať viac menších kúskov.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 °C asi 15 - 20 minút.