Autor receptu
Kucharocka.sk
Brownies s hruškou
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 25 min.
Ingrediencie
200 g horkej čokolády 52%
2 PL kokosový olej
2 PL holandského kakaa
1 šipka soli
60 g hladkej špaldovej múky
3 – 4 zrelé hrušky
Postup prípravy
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a pridáme kokosový olej. Dobre premiešame a necháme jemne vychladnúť. Potom postupne po jednom primiešame elektrickým šľahačom žĺtka.
Bielka vyšľaháme do tuhej peny so štipkou soli. Potom ich primiešame lyžicou do čokoládovej zmesi. Na záver primiešame lyžicou aj múku zmiešanú s kakaom. Tie primiešavame postupne, nie naraz, aby nevznikli hrudky.
Tortovú formu o priemere cca 30 cm vystelieme papierom na pečenie a vylejeme do nej čokoládovú zmes. Hrušky očistíme a nakrájame na mesiačiky. Poukladáme do čokoládového cesta a dáme piecť do vyhriatej rúry na 190 °C a pečieme 20 - 25 minút.
Koláč je upečený, keď je cesto pevné, ale mierne trasľavé. Nemusí byť úplne tvrdé, Čokoláda po vychladnutí sa stiahne a brownies bude pevný.