Domáce cestoviny s chutnou omáčkou pripraví aj začiatočník.

Domáce cestoviny s chutnou omáčkou pripraví aj začiatočník.
V miske zmiešame múku so soľou a zapracujeme vajíčka a olej. Cesto spracujeme rukami tak, aby nebolo príliš lepkavé ale ani suché. Vložíme ho do chladničky na cca 30 minút.
Riccotu zmiešame so syrom, soľou, mletým čiernym korením a zmesou na bylinkové maslo. Nakoniec primiešame bylinky a dochutíme podľa vlastnej chuti.
Na panvici speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a potom pridáme roztlačený cesnak. Pridáme paradajky z konzervy. Ak použijeme čerstvé, oparíme ich minútu v horúcej vode, aby sme ich zbavili šupky a nakrájame nadrobno. Prilejem biele víno, ochutíme soľou a korením a necháme podusiť, aby sa šťava zredukovala. Na záver ak je treba dosladíme chuť omáčky cukrom.
Cesto vyberieme z chladničky vyvaľkáme na tenko, najlepšie na strojčeku na cestoviny, začneme od veľkosti 4 a pokračujeme na veľkosť 3, max na 2. Poukladáme hromádky plnky a druhým plátom prekryjeme. prstami utlapkáme okraje, prekrojíme ozdobným radielkom a takto vzniknuté "štvorčeky" raviol uvaríme vo vriacej osolenej vode. Počkáme kým vyplávajú a necháme ich prejsť varom ešte 1 minútku.
Ravioli dáme na tanier, polejeme omáčkou, posypeme nastrúhaným syrom a posypeme bazalkou.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.