Bylinkové ravioli s paradajkovou omáčkou

Domáce cestoviny s chutnou omáčkou pripraví aj začiatočník.

Ingrediencie

Cesto:
2 vajcia
1/4 KL soľ
1 PL olivový olej
200 g hladká múka

Plnka:
1 PL olivový olej
1/2 hrnček strúhaného peccorina
150 g ricotty
soľ, mleté čierne korenie, sušenú zmes na bylinkové maslo, bylinky (oregano, tymian)

Omáčka:
1 PL olivový olej
5 ks paradajok alebo 1/2 plechovky krájaných paradajok
1 strúčik cesnaku
1 stredne veľká cibuľa
1/4 hrnček biele víno
soľ, cukor, mleté čierne korenie
bazalka

Postup prípravy

V miske zmiešame múku so soľou a zapracujeme vajíčka a olej. Cesto spracujeme rukami tak, aby nebolo príliš lepkavé ale ani suché. Vložíme ho do chladničky na cca 30 minút.

Riccotu zmiešame so syrom, soľou, mletým čiernym korením a zmesou na bylinkové maslo. Nakoniec primiešame bylinky a dochutíme podľa vlastnej chuti.

Na panvici speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a potom pridáme roztlačený cesnak. Pridáme paradajky z konzervy. Ak použijeme čerstvé, oparíme ich minútu v horúcej vode, aby sme ich zbavili šupky a nakrájame nadrobno. Prilejem biele víno, ochutíme soľou a korením a necháme podusiť, aby sa šťava zredukovala. Na záver ak je treba dosladíme chuť omáčky cukrom.

Cesto vyberieme z chladničky vyvaľkáme na tenko, najlepšie na strojčeku na cestoviny, začneme od veľkosti 4 a pokračujeme na veľkosť 3, max na 2. Poukladáme hromádky plnky a druhým plátom prekryjeme. prstami utlapkáme okraje, prekrojíme ozdobným radielkom a takto vzniknuté "štvorčeky" raviol uvaríme vo vriacej osolenej vode. Počkáme kým vyplávajú a necháme ich prejsť varom ešte 1 minútku.

Ravioli dáme na tanier, polejeme omáčkou, posypeme nastrúhaným syrom a posypeme bazalkou.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom