Tieto bombuľky sú chutné na obed ku šalátu, alebo aj len tak ako rýchly snack do školy, či na výlet. Jednoducho skvelý fit recept.

Tieto bombuľky sú chutné na obed ku šalátu, alebo aj len tak ako rýchly snack do školy, či na výlet. Jednoducho skvelý fit recept.
Ryžu zalejeme dvojnásobným množstvom vody, pridáme soľ a varíme, kým sa voda neodparí. Potom ju necháme vychladnúť a primiešame do nej scedeného tuniaka, nastrúhaný syr a vajce. Dobre premiešame a vytvaruje zo zmesi bombuľky. Ja som použila odmerku na proteín, má pekný tvar a veľkosť tak na jedno zahryznutie. Aby bombuľka išla vyklopiť, pred nabratím zmesi, odmerku namočíme do vody.
Bombuľky dávame na plech vystlaný papierom na pečenie. Posypeme kukuričnou zmesou a jemne postriekame olivovým olejom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C približne 20 minút, kým povrch bombuľky nie je zlatistý. Po vybratí necháme vychladnúť a potom servírujeme.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.