Takto pripravený cícer môžete podávať s ryžou, s kuskusom, s chlebom, alebo ako prílohu k mäsu.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Cícer v paradajkovej omáčke
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 20 min.
- Počet porcií: 2
Ingrediencie
1/2 plechovky cíceru
1 cibuľu
1 strúčik cesnaku
1 mrkva
2 paličky stopkatého zeleru
zelerovú vňať
1 hrnček prepasírovných paradajok
soľ, mleté čierne korenie, mleté čili papričky, mletý sušený zázvor, mletý koriander, mletý kardamon, mletá škorica
1 cibuľu
1 strúčik cesnaku
1 mrkva
2 paličky stopkatého zeleru
zelerovú vňať
1 hrnček prepasírovných paradajok
soľ, mleté čierne korenie, mleté čili papričky, mletý sušený zázvor, mletý koriander, mletý kardamon, mletá škorica
Postup prípravy
Cibuľu nakrájame na drobno a podusíme do sklovita na oleji. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak a keď začne rozvoniavať, pridáme do panvice mrkvu nakrájanú na malé kúsky. Chvíľku ju podusíme, aby pustila karotén a potom pridáme cícer aj s nálevom a zalejme prepasírovanými paradajkami alebo paradajkovým pretlakom. Prilejeme asi za pol hrnčeka vody a dochutíme korením. Ak je nám paradajková šťava kyslá, môžeme pridať kokosový cukor.
Uvedené korenie môžete nahradiť zmesou korenia, ktoré preferujete, toto je namiešané s nádychom arabskej kuchyne. Z každého korenia pridať aspoň na dve špičky noža.
Dobe premiešame a pridáme na malé kúsky nakrájaný zeler. Prikryjeme pokrievkou a podusíme asi 10 minút. Potom odkryjeme, premiešame a ešte 5 - 10 minút povaríme, aby sa šťava zredukovala. Podávame v hlbšom tanieri posypané zelerovou vňaťou.