Osviežujúci, ideálny na leto, krémový cheesecake, ktorý zbožňujeme.
Citrónový cheesecake
- Príprava: 20 min.
- Varenia: 60 min.
- Počet porcií: 12
Ingrediencie
CESTO:
200g maslové sušieny
100g maslo
NÁPLŇ:
750g jemný tvaroh alebo mascarpone
200g kyslá smotana
300g práškový cukor
4 vajcia
2 žĺtky
5 PL kopcom hladká múka
kôra z 1 citróna
POLEVA:
3 vajcia
3 PL práškový cukor
3 citróny
1 PL maslo
200g maslové sušieny
100g maslo
NÁPLŇ:
750g jemný tvaroh alebo mascarpone
200g kyslá smotana
300g práškový cukor
4 vajcia
2 žĺtky
5 PL kopcom hladká múka
kôra z 1 citróna
POLEVA:
3 vajcia
3 PL práškový cukor
3 citróny
1 PL maslo
Postup prípravy
Sušienky rozmixujeme a zmiesime so zmäknutým maslom. Tortovú formu (23cm) vyložíme papierom na pečenie a natlačíme sušienkové cesto na dno aj vyvýšené okraje. Pečieme pri 180 stupňov 10-12 minút.
Vyšľaháme mascarpone so smotanou, cukrom a pridávame po 1 vajci, ďalej žĺtky, múku a kôru. Vylejeme na predpečený korpus a pečieme pri 180 stupňov 10-15 minút, ďalej pri 150 stupňov 40 minút. Horúci cheesecake oddelíme od bokov formy a necháme vychladnúť najlepšie cez noc.
Na polevu vyšľaháme metličkou vajíčka s cukrom, pridáme kôru a šťavu z citrónov. Dáme variť nad paru za stáleho miešania až pokým poleva nezhustne, pozor, nesmie vrieť. Po zložení z pary primiešame maslo.
Polevu nalejeme na stuhnutý cheesecake a dozdobíme. Dobrú chuť !