Autor receptu
Kucharocka.sk
Citrónový nepečený koláč
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 60 min.
Ingrediencie
75 g masla (nie tuku!)
3 citróny
1 zlatý klas 40 g
2 PL med
citrónová kôra
Postup prípravy
Maslo si roztopíme a kekse rozdrvíme. Všetko zmiešame, aby kekse dobre nasiakli. Môžete použiť aj mrazené suché pečivo, ktoré ste na Vianoce nezjedli. Cesto natlačíme do formy, toto množstvo je na menšiu tortovú formu s priemerom 20 cm, a dáme do chladničky stuhnúť.
Zlatý klas si pripravíme podľa návodu. Zlatý klas zmiešame z 0,5 l tekutín (citrónová šťava + voda) Pridáme med a premiešame. Je možné, že sa vám nebude zdať dosť sladký, tak pridajte med podľa potreby. Záleží na vás, či chcete kyslý koláčik, alebo sladko-kyslý. Potom puding varíme, kýmy nezhustne.
Keď je hotový, primiešame citrónovú kôru. Vyberieme formu z chladničky a vylejeme do nej citrónový puding a necháme ju vychladnúť, potom znva vložíme do chladničky, aby plnka stuhla. Môžeme podávať so šľahačkou.