Autor receptu
Kucharocka.sk
Čokoládové tartaletky s figami ღ BZLP ღ
- Príprava: 30 min.
- Varenia: 20 min.
- Počet porcií: 20
Ingrediencie
270 g schär farina
3 PL holandské kakao
150 g masla
1 vajce
1 PL souer cream coconut
štipka soli
2-3 polievkové lyžice ľadovo studenej vody
Náplň:
200 g horkej čokolády
200 g ricotty
10 ks čerstvých fíg
Postup prípravy
Múku zmiešame so štipkou soli v miske, pridáme na kocky pokrájané maslo a vypracujte drobenku. Metličkou, rozšľaháme vajce so souer creamom a vodou tak, aby sa spojili. Zmes vylejeme do múky a rukou hnetieme cesto. Cesto bude lepkavé, hnetením sa konzistencia zmení. Rozdelíme ho na dva rovnaké diely a zabalíme do potravinárskej fólie. Necháme odležať v chladničke aspoň 30 minút.
Cesto vyberieme na pár minút z chladničky. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 mm. Pohárom vykrajujeme kruhy, ktoré vložíme buď do formičiek, alebo si pomôžeme plechom na muffiny. Plech vymažeme maslom a vysypeme múkou.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C približne 10 -15 minút. Necháme košíčky vychladnúť a až potom ich opatrne vyberáme z formičiek
Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a zmiešame ju s ricottou. Plníme do vychladnutých košíčkov a na vrch ukladáme na štvrtinky nakrájané figy.