Predvianočný tart pre návštevu, pre chuť, pre atmosféru prichádzajúcich Vianoc
Autor receptu
Kucharocka.sk
Čokoládovo medovníkový tart
- Príprava: 30 min.
- Varenia: 60 min.
Ingrediencie
Korpus:
200 g maslových sušienok
50 g kokosového oleja
2 PL medu
2 ČL perníkového korenia
Krém:
200 g horkej čokolády
400 ml kokosového mlieka
2 PL kokosový olej
1/2 ČL mletých klinčekov
štipka mletého badiánu
Linecké koláčiky na ozdobu
200 g maslových sušienok
50 g kokosového oleja
2 PL medu
2 ČL perníkového korenia
Krém:
200 g horkej čokolády
400 ml kokosového mlieka
2 PL kokosový olej
1/2 ČL mletých klinčekov
štipka mletého badiánu
Linecké koláčiky na ozdobu
Postup prípravy
Maslové sušienky rozdrvíme, alebo rozmixujeme na drobno. Kokosový olej roztopíme, pridáme med a korenie a jemne necháme prejsť varom a odstavíme. Vylejeme do rozdrvených keksov a zmiešame. Vtlačíme do formy na tart o priemere cca 30 cm a dáme vychladiť.
Čokoládu roztopíme spolu s kokosovým olejom, odstavíme z ohňa a primiešame kokosové mlieko a korenie. Následne vylejeme na vychladené cesto a dáme späť do chladničky.
Keď krém zatuhne, dozdobíme tart koláčikmi z lineckého cesta, aby dostal sviatočnejší nádych. Môžeme použiť aj menšie medovníčky, záleží od toho, čo už máme na Vianoce napečené.