Čajové pečivo, ktoré chutí aj Santovi.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Cookies Santa Macík
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 15 min.
- Počet porcií: 20
Ingrediencie
Cesto na cookies:
130 g hladkej múky
90 g arašidovej múky alebo mletých arašidov
30 g sušeného mlieka (kokosového)
30 g tapiokovej múky alebo škrobovej múčky
60 g práškového cukru
1 vajce
červená potravinová farba
roztopená čokoláda na ozdobu
Bielková poleva:
1 bielko
140 g práškového cukru
130 g hladkej múky
90 g arašidovej múky alebo mletých arašidov
30 g sušeného mlieka (kokosového)
30 g tapiokovej múky alebo škrobovej múčky
60 g práškového cukru
1 vajce
červená potravinová farba
roztopená čokoláda na ozdobu
Bielková poleva:
1 bielko
140 g práškového cukru
Postup prípravy
Všetky ingrediencie na cookies zmiešame v miske. Môžeme pridať citrónovú kôru, alebo obľúbenú arómu pre chuť. Cesto by malo byť kompaktné, ale mäkké a jemne krémové. Odložíme si kúsok cesta bokom, aby sme ho na záver zafarbili a vytvarovali z neho čiapočku pre macíka, odhadom to môže byť 15 g.
Biele cesto vložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a tvarujeme macíkov. Najskôr spravíme ušká a cez ne kruh, ktorý bude hlavička. Na záver spravíme kopček, ktorý bude pusinka. Keď máme macíkov hotových z červeného cesta prstami vytvarujeme malé čapičky a vložíme ich medzi ušká. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 °C približne 15 - 17 minút.
Keď macíkovia vychladnú, zdobíme ich bielkovou polevou a roztopenou čokoládou. Skladujeme v nádobe a v suchu. Najlepšie chutia, keď ich namočíte do horúcej čokolády.