Pikantné cukety v oleji sú chutnou obmenou klasických kyslých uhoriek.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Cuketa v oleji
- Príprava: 20 min.
- Varenia: 30 min.
Ingrediencie
1 kg cukiet
1 l olivového oleja
0,2 l octu
5 – 6 strúčikov cesnaku
3 – 4 čili papričky
mleté čierne korenie, soľ
1 l olivového oleja
0,2 l octu
5 – 6 strúčikov cesnaku
3 – 4 čili papričky
mleté čierne korenie, soľ
Postup prípravy
Umyté, na kolieska nakrájané cukety zalejeme octom zohriatym na bod varu. Necháme 30 minút ostáť.
Potom zmes osolíme a pridáme korenie podľa chuti, dobre premiešame. Čili papričky zbavíme semienok a nakrájame na plátky. Cesnak olúpeme a prekrojíme na polovičku.
Do fľašiek vložíme cuketu aj s octom. Do každej fľaše pridáme po dva kúsky cesnaku a niekoľko plátkov feferónok, záleží od nás aké pikantné si ich pripravíme. Zalejte olejom tak, aby cukety boli úplne zakryté. Dobre uzatvorené skladujeme v chlade a v tme.