Cuketové placky a la „Italia“

Ingrediencie

2 stredné cukety
4 vajíčka
1/2 hrnčeka nastrúhaného peccorino romano
1 PL ryžovej múky
bazalka
soľ
čierne korenie

Postup prípravy

Cukety nastrúhame na hrubom strúhadle, nasolíme a necháme odstáť 15 - 30 minút. Potom ich vyžmýkame cez plátno a vrátime späť do misky.

Bielky oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtka zmiešame s cuketou a následne pridáme sneh z bielok, ktorý jemne vmiešame. Prisypeme nastrúhaný syr a všetko spojíme dokopy.

Zohrejeme rúru na 180 stupňov a na plech vyložený papierom na pečenie poukladáme hromádky lyžicou, ktoré jemne roztlačíme.

Pečieme cca 10 - 15 minút do zlatista.

Môžeme pridať aj šunku, zvyšok pečeného mäsa, ktorý nám zostal z nedele. Pri tomto recepte je experiment vítaný.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom