Správne ochutený nálev spraví z cuketami divy. Zrazu budú chutiť ako „slanečky“.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Cuketové slede
- Príprava: 30 min.
Ingrediencie
1 kg cukety
6 cibulí
Nálev:
20 guličiek nového korenia
30 guličiek čierneho korenia
4 bobkové listy
100 ml oleja
100 ml octu
1 PL cukru
1 PL soli
6 cibulí
Nálev:
20 guličiek nového korenia
30 guličiek čierneho korenia
4 bobkové listy
100 ml oleja
100 ml octu
1 PL cukru
1 PL soli
Postup prípravy
Cuketu očistíme, ak má veľké semienka, tak ich vyrežeme. Nakrájame na tenké plátky, alebo naškrabeme škrabkou na zeleninu. Cibuľu nakrájame na jemné mesiačiky. Premiešame ju s cuketou.
Suroviny na nálev zmiešame v odmerke, okrem bobkového listu, ten hodíme k cukete. Nálev vylejeme na cuketu a cibuľu a dobre premiešame. Takto necháme odstáť aspoň 12 hodín na chladnom ieste, najlepšie v chladničke.
Na druhý deň zmes naložíme do fliaš tak, aby bola zaliata nálevom. Potom sterilizujeme 20 minút pri teplote 80 °C.