Kto raz ochutná domácu tresku, inú už nebude chcieť. U nás sa z nej vždy vyhadzovala mrkva, teraz konečne ju máme podľa našej chuti. Ale na fotke je treska posypaná s mrkvou, ako to má väčšina z vás rada. ღ
Autor receptu
Kucharocka.sk
Domáca treska ღ
- Príprava: 10 min.
- Varenia: 30 min.
Ingrediencie
500 – 600 g filety z tresky
1 cibuľa veľká
1 – 2 mrkva
2 – 3 PL horčica
125 g majonéza
125 g bieleho jogurtu
soľ, mleté čierne korenie
2 – 3 PL ocot
Na nálev:
1500 ml voda
150 ml ocot
3 – 4 listy bobkové
6 ks guličky čierneho korenia
1 cibuľa veľká
1 – 2 mrkva
2 – 3 PL horčica
125 g majonéza
125 g bieleho jogurtu
soľ, mleté čierne korenie
2 – 3 PL ocot
Na nálev:
1500 ml voda
150 ml ocot
3 – 4 listy bobkové
6 ks guličky čierneho korenia
Postup prípravy
Pripravíme si najskôr nálev, do hrnca dáme vodu, prilejeme ocot, pridáme korenie a bobkový list, varíme minimálne 5 minút. Po tomto pridáme rozmrazené rybie filety a varíme 15 minút. Zároveň pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu, kto nemá rád mrkvu v treske, nechá ju variť vo väčších kusoch, aby sa ľahko vybrala. Rybu vyberieme potom von a necháme ju vychladnúť.
Vychladnutú rybu roztlačíme vidličkou. Treba dávať pozor na kosti vo filetoch. K rybe pridáme uvarenú mrkvu, nadrobno a najemno nakrájanú cibuľu, horčicu 2-3 PL, treba potom ochutnať a prispôsobiť svojej chuti. Pridáme biely jogurt a majonézu ,množstvo podľa toho akú hustú chceme tresku mať. Dochutíme čiernym korením a soľou podľa chuti, môžeme ešte dochutiť octom ak je treba.
Tresku odložíme na 24 hod do chladničky. Pred podávaním premiešame a ak je treba dochutíme soľou, či korením. Podávame s rožkom, alebo chlebom.