Nebojte sa experimentovať, použite ovocie, ktoré máte radi.
Ak chcete nanuky namočiť do čokolády, nebojte sa kombinovať bielu, mliečnu a horkú čokoládu.
Nanuky najlepšie zamrnú cez noc, ale ak sa vám nechce čakať, tak im stačí aj 2 – 3 hodiny v mrazničke. Samozrejme záeží aj na tom, ako vám mraznička mrazí, niekomu stačí aj len hodina.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Domáci černicovo jogurtový nanuk
- Príprava: 15 min.
Ingrediencie
200 g černíc
200 g bieleho gréckeho jogurtu
100 g bielej čokolády
1/2 PL kokosového oleja
200 g bieleho gréckeho jogurtu
100 g bielej čokolády
1/2 PL kokosového oleja
Postup prípravy
Černice rzmačkáme vidličkou tak, aby nám zostali nepravideľné kúsky, skôr menšie ako väčšie. ak sú kyselkavé pridajte štipku práškového cukru. Potom asi 1/3 černíc lyžičkou rozdelíme do nanukových foriem. Zvyšok si necháme na záver.
Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli spolu s olejom. Zmiešame s bielym gréckym jogurtom. Primiešame pár kvapiek šťavy z limetky, aby bola zmes svieža. Opatrne začne nalievať do foriem, najlepšie je dávkovať lyžičkou tak, aby zmes stekala po stene formy. Tak zabezpečíme, že ovocie zostane na špiče nanuku. Zmes plníme asi tak na prst od vrchu formy. Na záver doplníme za lyžičku černíc. Dáme chladiť do mrazničky, kým celá zmes nestuhne.