Tieto farebné guľky môžete pripraviť vo farbách aké obľubujete. Stačí použiť iné prírodné farbivo. V tomto recepte je prášok z Dračieho ovocia, ale ak chcete zelené pridáte prášok z Matcha alebo pri modrej farbe zas prášok z modrej Spiruliny.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Dračie RAW guľky
- Príprava: 20 min.
Ingrediencie
1 konzerva cíceru
2 PL mascarpone
6 PL arašidovej múky
4 PL kokosovej múky
1 – 2 PL brezového cukru
3 ČL prášku z Dračieho ovocia (Pitaya)
1 PL chia semienka
voda
ovocie (jahody, maliny, marhule, broskyne)
na obalenie:
strúhaný kokos
100 g horkej čokolády + 1 PL kokosový olej
2 PL mascarpone
6 PL arašidovej múky
4 PL kokosovej múky
1 – 2 PL brezového cukru
3 ČL prášku z Dračieho ovocia (Pitaya)
1 PL chia semienka
voda
ovocie (jahody, maliny, marhule, broskyne)
na obalenie:
strúhaný kokos
100 g horkej čokolády + 1 PL kokosový olej
Postup prípravy
Chia semienka namočíme do vody. Zvknem ju zaliať vodou tak aby hladina bola asi 3 mm cez povrch semienok. Cícer scedíme a rozmixujeme spolu s mascarpone na jemnú kašu. Primiešame cukor a teraz všetko už miešame len lyžicou. Pridáme namočené semienka, ktoré by mali mať slizovitú konzistenciu. Ak sa od seba ešte oddeľujú, tak ich ešte chvíľu necháme namočené. Postupne pridávame obe múky. Kokosová viac saje tekutiny, tak s ňou opatrne, aby sme veľmi zmes nevysušili. Ak nemáte arašidovu múku môžete použiť inú orechovú. Konzistencia hmoty by mala byť podobná ako keď robíte kokosové guľky. Na záver primiešame prážok z dračeho ovocia. Môžeme ho pridaj viac alebo menej, záleží od sýtsti farby, ktorú chceme dosiahnúť.
Ovocie načistíme, ak použijete broskyne, alebo marhule, odporúčam zbaviť ich šupky a nakrájať na menšie kúsky. V ruke vtvarujeme placku a zabalíme do nej ovocie tak, že vytvarujeme guľky. Guľky obaľujeme v strúhanom kokose, orechoch, maku. Dáme na chvíľu do chladničky stuhnúť. Ak obaľujeme v čokoláde (táto verzia mala u nás najväčší úspech) čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli spolu s kokosovým olejom. Guľky poukladáme na tácku a necháme 10 minút v mrazničke. čokoláda rýcho stuhne a môžeme hneď jesť.