Autor receptu
Kucharocka.sk
Figový šalát s prosciuttom
- Príprava: 15 min.
- Počet porcií: 2
Ingrediencie
400 g zmes šalátových listov
6 ks čerstvé figy
150 g prosciutto
40 g syra s modrou plesňou
2 ks vajec
Citrónovo-medová zálievka:
2 PL olivový olej
1 L citrónová šťava
1 PL med
soľ, mleté čierne korenie
6 ks čerstvé figy
150 g prosciutto
40 g syra s modrou plesňou
2 ks vajec
Citrónovo-medová zálievka:
2 PL olivový olej
1 L citrónová šťava
1 PL med
soľ, mleté čierne korenie
Postup prípravy
Šalát natrháme, sušenú šunku alebo prosciutto natrháme na kúsky a všetko zmieša vo veľkej mise. Figy umyjeme, stopku odrežeme a nakrájame na štvrtinky. Vajcia uvaríme na tvrdo a nakrájame na štvrtinky.
Pripravíme zálievku, všetky suroviny dobre zmiešame, môžme pretrepať v malom uzatvárateľnom pohári. Má mať sladkokyslú chuť. Šalát rozdelíme do dvoch tanierov, posypeme kúskami šunky a fíg. Poukladáme štvrtinky vajíčok a rozmrvíme syr s modrou plesňou. Na záver polejeme zálievkou.
TIP: Nechajte šalát odstáť aspoň 10 minút. Zálievka prepojí všetky chute.