Gaštanové medovníky

Bezlepkové medovníčky pre milovníkov gaštanov. Ak vám lepok nerobí problém, použite napríklad špaldovú múku. ヅ

Ingrediencie

400 g doves farm červenej
3 vajcia
60 g roztopeného masla
180 g tekutého kvalitného medu
250 g gaštanové pyré
1 ČL sódy bikarbóny
1 vajíčko na potretie

Postup prípravy

Sypké suroviny zmiešame v miske. Med zohrejeme v malom hrnčeku. Necháme ho zovrieť, stíšime oheň a 2 minútky povaríme. Potom vmiešame na kúsky pokrájané zmäknuté maslo a premiešame, aby sa roztopilo. Medovú zmes vylejeme do sypkej zmesi a pridáme vajíčka. Zmesi spojíme, pridáme gaštanové pyré a vymiesime kompaktné cesto. Cesto bude jemné a mierne lepkavé, ale cez noc stuhne. Zabalíme do potravinovej fólie a odložíme minimálne na 12 hodín do chladničky. Ak ho necháme deň, či dva, nič tým nepokazíme.

Potom cesto vyvaľkáme na doske asi na 3 - 5 mm. Medovníčky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 7 - 10 minút. Po upečení hneď potrieme vyšľahaným vajíčkom a necháme vychladnúť. Medovníčky budú mať lesklý povrch.

TIP: Cesto môžeme na záver prejsť ozdobným valčekom, aby malo peknú vzorku.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom