Grilovaná zelenina

Ingrediencie

1ks baklažán
3 ks červená paprika
5 ks zemiakov
10 ks šampiónov
5 ks paradajok
1 ks cukety
3 ks červenej cibule
2 ks uvareného klasu kukurice

Marináda:
1 dl olej
citrónová šťava z ½ citróna
soľ
grilovacie korenie
korenie na americké zemiaky
2 strúčiky cesnaku
soľ
čierne mleté korenie

Postup prípravy

Všetku zeleninu nakrájame. Baklažán pozdĺžne na asi 0,5 cm hrubé pásiky, cuketu na kolieska tiež 0,5 cm hrubé, tak isto paradajky.

Papriku zbavíme jadierok a môžeme ju rozkrojiť na 4 pozdĺžne kúsky. Cibuľu očistíme a nakrájame na hrubé mesiačiky, zemiaky tiež nakrájame na mesiačiky. Kukuricu na kolieska asi 2 – 3 cm hrubé.

Prísady na marinádu zmiešame, pretlačíme do nich strúčiky cesnaku a vylejeme na zeleninu. Necháme aspoň 30 minút marinovať.

Potom rozpálime gril, ak grilujeme doma v rúre, zapnem gril, ideálne s teplovzdušným ohrevom. Poukladáme zeleninu na gril a grilujem do zlatista. Počas grilovania polievame zvyšnou marinádou.

Ak nemáme gril, pokojne môžem zeleninu pripraviť na grilovacej panvici. Môžeme podávať ako hlavné jedlo, ale aj ako ľahkú prílohu k mäsu.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom