Autor receptu
Kucharocka.sk
Grilovaný ananás s krevetami
- Príprava: 20 min.
- Varenia: 20 min.
Ingrediencie
1 čerstvý ananás
200 – 300 g kreviet (najlepšie čerstvých)
Marináda:
citrónová šťava z 1/2 citrónu
1 čili paprička
1 – 2 ČL medu
2 PL olivový olej
1 strúčik cesnaku
soľ, mleté čierne korenie, bylinky (koriander, vňať zelerz alebo petržlenu, čo má kto rád)
200 – 300 g kreviet (najlepšie čerstvých)
Marináda:
citrónová šťava z 1/2 citrónu
1 čili paprička
1 – 2 ČL medu
2 PL olivový olej
1 strúčik cesnaku
soľ, mleté čierne korenie, bylinky (koriander, vňať zelerz alebo petržlenu, čo má kto rád)
Postup prípravy
Ananás očistíme a nakrájame na stredne veľké kúsky. Krevety očistíme a zbavíme črievka.
Pripravíme si marinádu z uvedených surovín. Cesnak roztlačíme a čili nakrájame na drobno. Dochutíme podľa našej chuti. TIP: namiesto citrónovej šťavy môžeme použiť biele suché víno.
Ananás a krevety marinujeme asi 20 minút, môžeme aj dlhšie, aby dobre nasiakli všetkými chuťami. Rozpálime gril, alebo panvicu na grilovanie a z každej strany grilujeme cca 2 minútky. Nie dlho, lebo krevety zostanú "gumové"
Podávame ako hlavné jedlo so šlátom alebo ako snack k vínu.