Prečo špiniť hrnček, keď máme jabĺčko? 😉
Autor receptu
Kucharocka.sk
Horúce jabĺčko
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 15 min.
- Počet porcií: 1
Ingrediencie
1 veľké červené jablko
šťava z 1 pomaranča
1 dl vody
brusnice, alebo iné drobné ovocie
1 PL medu
1 kvetinka badiánu
½ paličky škorice
4 klinčeky
pre dospelých: 1 dl koňaku
šťava z 1 pomaranča
1 dl vody
brusnice, alebo iné drobné ovocie
1 PL medu
1 kvetinka badiánu
½ paličky škorice
4 klinčeky
pre dospelých: 1 dl koňaku
Postup prípravy
Zrežeme vrch jablka a vydlabeme ho tak, aby zostal obvod jablka neporušený (na hrúbku cca 3 - 5 mm). Dužinu z jablka nakrájame na drobno a dáme do hrnčeka
Prilejeme šťavu z pomaranča a vodu. Pridáme med a korenie. Necháme prejsť varom.
Ak nápoj pripravujeme pre dospelých, môžeme pridať koňak. Potom uvarené jabĺčko nalejeme do vydlabaného jablka.