Dve obľúbené chute: čokoláda a marhuľový džem, ulahodia každému maškrtnému jazýčku.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Indiánka Marína nepečený zákusok
- Príprava: 20 min.
- Varenia: 120 min.
- Počet porcií: 6
Ingrediencie
1 balík Marína keksov
1 balík Indianky kekse
250 g ricotty alebo tvarohu
6 PL slabého espressa + rumová aróma
2 ČL holandského kakaa
5 PL brezového cukru
6 PL marhuľového džemu + 3PL vlažnej vody
nastrúhaná čokoláda na ozdobu
šťava z pomaranča alebo citróna
1 balík Indianky kekse
250 g ricotty alebo tvarohu
6 PL slabého espressa + rumová aróma
2 ČL holandského kakaa
5 PL brezového cukru
6 PL marhuľového džemu + 3PL vlažnej vody
nastrúhaná čokoláda na ozdobu
šťava z pomaranča alebo citróna
Postup prípravy
Do malej formy na srnčí chrbát vložíme potravinovú fóliu alebo alobal. Ricottu zmiešame s cukrom a môžeme pridať pár kvapiek citrónu alebo pomaranča. Rozdelíme ju do dvoch misiek a do jednej primiešame kakao. Druhú polovicu necháme bielu.
Indiánky namáčame z oboch strán do kávy zmiešanej s rumom alebo rumovou arómou a prvé keksy uložíme na dno formy. Natrieme kakovou ricottou, na vrch zas položíme namočené indiánky z oboch strán a pokračujeme kým neminieme všetky indiánky a ricottu.
Marhuľový džem zmiešame s vlažnou alebo teplou vodou a namáčame do nej Marína keksy z oboch strán. Položíme ich na poslednú čokoládovú vrstvu. Na Maríny môžeme natrieme ešte džem, aby ho tam bolo viac alebo pridať živé ovocie. Natrieme vrstvu bielej ricotty a celý postup opakujeme, kým všetko neminieme. Vrch Maríny natrieme džemom a posypeme strúhanou čokoládou.
Zabalíme do fólie a dáme vychladiť do chladničky na 2 hodiny. Keksy nasiaknu, budú vláčne a môžem ich ľahko krájať a podávať hoci aj detskej návšteve, ak sme nepoužili rum.