Recept od maminky, ktorá mi odovzdala vášeň k vareniu a pečeniu a ja ju s radosťou odovzdávam ďalej . Ďakujem mami ♥
Jadranská torta
- Príprava: 70 min.
- Varenia: 30 min.
- Počet porcií: 12
Ingrediencie
CESTO:
6 vajec
6 PL kryštálový cukor
1 KL sóda bikarbóna
5 PL polohrubá múka
1 PL kakao
KRÉM č.1:
1 Zlatý klas
3 dcl mlieko
120 g kryštálový cukor
2 vanilkové cukry
250 g maslo
2 hrste celých orechov
KRÉM č.2:
500 ml smotana na šľahanie
stužovač šľahačky
6 vajec
6 PL kryštálový cukor
1 KL sóda bikarbóna
5 PL polohrubá múka
1 PL kakao
KRÉM č.1:
1 Zlatý klas
3 dcl mlieko
120 g kryštálový cukor
2 vanilkové cukry
250 g maslo
2 hrste celých orechov
KRÉM č.2:
500 ml smotana na šľahanie
stužovač šľahačky
Postup prípravy
CESTO: Žĺtky vymiešame do peny s kryštálovým cukrom, postupne pridáme ostatné suroviny a nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Pečieme vo forme s priemerom 23 cm pri 180 stupňoch.
KRÉM č.1: Zo surovín uvaríme hustý puding a necháme ho úplne vychladnúť. Prešľaháme a pridáme doň zmäknuté maslo. V rúre pri 200 stupňoch upečieme cca 5 minút orechy, pozor aby nezhoreli! Pomelieme ich a pridáme do hotového krému.
KRÉM č.2: Vyšľaháme smotany so stužovačom do hustej šľahačky.
Vrstvíme- korpus, krém 1, krém 2 a navrch postrúhame čokoládu. Dobrú chuť !