Kakaový rez

Ingrediencie

Korpus:
200 g piškót
100 g arašidového masla
100 g kokosového oleja
2 PL medu

Plnka
250 g mascarpone
125 ml smotana na šľahanie
150 g horkej čokolády
3 ČL cukru
50 g bielej čokolády

marhuľový alebo iný svieži džem

Postup prípravy

Piškóty, rozmixujeme na drobno. Kokosový olej a maslo roztopíme a pridáme med. Zalejeme tým rozmixované piškóty a dobre premiešame, aby nasiakli. Plech o rozmere cca 20 x 20 cm vystelieme papierom na pečenie a natlačíme do neho piškótovú hmotu. Dobre ju utlačíme. Potrieme ju sviežim džemom, napríklad marhuľovým. Potom dáme chladiť korpus do chladničky.

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme ju chladnúť pri izbovej teplote. Do šľahačky nasypeme cukor a začneme ju šľahať. Keď je vyšľahaná asi do polovice, pridáme mascarpone a znova šľaháme. Ale už len krátko. Teraz pridáme roztopenú ale nie horúcu čokoládu a premiešame lyžicou. Ak bude horúca, rozpustí sa šľahačka. Nakoniec nasekáme nadrobno bielu čokoládu a vmiešame ju lyžicou do hmoty. Nakoniec Zmes navrstvíme na stuhnutý korpus a necháme ešte tuhnúť v chladničke aspoň 2 hodiny.

Podávame posypané horkým holandským kakaom.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom