Kapustnica s údeným mäsom

Ingrediencie

300 g údené mäso
1 klobáska
10 g sušené huby
soľ
čierne korenie
300 g kyslá kapusta
150 g slanina
1 ks cibuľa
múka

Postup prípravy

Mäso a huby vložíme do mierne osolenej vody a uvaríme. Keď je mäso uvarené, vyberieme ho a nakrájame na kúsky a vložíme späť.

Kyslú kapustu pokrájame nadrobno a pridáme do hrnca s mäsom.

Pridáme aj nakrájanú klobásku. Keď je kapusta mäkká zahustíme ju zápražkou, ktorú pripravíme z oravskej slaniny, cibule a hladkej múky.

Chvíľu spolu povaríme a potom odstavíme z ohňa.

Hotovú kapustnicu podľa potreby dochutíme soľou a čiernym korením.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom