Chutné zeleninové placky bez vajec, bez laktózy a bez lepku. Môžeme použiť akúkoľvek tvrdšiu zeleninu, ktorú máme doma. Kapustu, kaleráb, petržlen, mrkvu, papriku, karfiol, cuketu, baklažán…

Chutné zeleninové placky bez vajec, bez laktózy a bez lepku. Môžeme použiť akúkoľvek tvrdšiu zeleninu, ktorú máme doma. Kapustu, kaleráb, petržlen, mrkvu, papriku, karfiol, cuketu, baklažán…
Cuketu a mrkvu nastrúhame na hrubo. Pekingskú kapustu nakrájame na jemno. Zeleninu vmiešame do pripravenej mokrej zmesi z vody, cícerovej múky a tapiokovej múky. Dobre premiešame a ochutíme korením a soľou.
Panvicu vytrieme olejom ako na palacinky a zohrejeme ju. Tvoríme placky, najskôr skúsime menšie, až potom veľké. Lyžicou zmes vždy pritlačíme na panvicu, aby vznikla, čo najtenšia placka a opečieme do chrumkava z oboch strán.
Podávame ako prílohu k mäsu, alebo konzumujeme zvlášť a namáčame si do sójovej omáčky, alebo akéhokoľvek dipu, ktorý máme radi.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.