Jemná krémová polievka, v kombinácii s baconom chutí výborne.
Karfiolová krémová polievka
- Príprava: 5 min.
- Varenia: 15 min.
- Počet porcií: 2
Ingrediencie
✔️ 280 g karfiol
✔️ 1 ks stonka zeleru
✔️ 0.5 kocky zeleninový bujón
✔️ 150 ml nízkotučné mlieko
✔️ 350 ml voda
✔️ 2 plátky slaniny
✔️ podľa chuti strúhaný light syr
✔️ podľa chuti soľ
✔️ podľa chuti korenie
✔️ 1 ks stonka zeleru
✔️ 0.5 kocky zeleninový bujón
✔️ 150 ml nízkotučné mlieko
✔️ 350 ml voda
✔️ 2 plátky slaniny
✔️ podľa chuti strúhaný light syr
✔️ podľa chuti soľ
✔️ podľa chuti korenie
Postup prípravy
Vodu dáme vrieť, pridáme bujón, podľa chuti soľ, korenie. Do vriacej vody dáme na ružičky rozobratý karfiol a stonku zeleru, povaríme ( al dente, nie do mäkka ).
Všetko pomixujeme na hladko.
Prilejeme mlieko a za občasného miešania pár minút spolu povaríme.
Bacon opečieme / bez oleja, na suchej panvici. Hotovú polievku podávame s opekaným baconom a strúhaným light syrom... Alebo podľa chuti.
Dobrú chuť 🙂