Milovníci kávy a tiramisu pozor! Táto lahôdka je silne návyková!
Autor receptu
Kucharocka.sk
Kávová zmrzlina
- Príprava: 30 min.
Ingrediencie
500 ml smotany na šľahanie
100 g bielej čokolády
1 salko
30 ml espresso
100 g bielej čokolády
1 salko
30 ml espresso
Postup prípravy
Salko zmiešame so šľahačkou a ručným mixérom prešľaháme.
Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke. Pripravíme espresso, buď v kávovare, alebo s spraíme islnejšiu instantnú kávu.
Do mliečnej zmesi najskôr primiešame roztopenú čokoládu a na záver primiešame kávu. Zmes šľaháme ručným mixérom aspoň 2 minúty, aby zmes zhustla.
Zmes nalejeme do nádoby a dáme do mrazničky. Po pol hodine ju premiešame lyžicou a vrátime späť do mrazničky. Po 3 hodinách je zmrzlina zmzlinou, záleží od nastavenia mrazničky.
TIP: Odporúčame pripravovať zmrzlinu večer, na druhý deň vás čaká chutná maškrta.