Aj keď je táto francúzska polievka krémová, podáva sa studená. Môj recept je v bezlaktózovej verzii, tak dúfam, že vám bude chutiť.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Krémová polievka Vichyssoise
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 30 min.
- Počet porcií: 4
Ingrediencie
500 g zemiakov
700 g póru
3 PL olivový olej
soľ, čierne korenie, čerstvý tymianu
1 bobkový list
cca 700 ml zeleninového vývaru
2 PL kokosové mlieko
700 g póru
3 PL olivový olej
soľ, čierne korenie, čerstvý tymianu
1 bobkový list
cca 700 ml zeleninového vývaru
2 PL kokosové mlieko
Postup prípravy
Očistené zemiaky pokrájame na kocky a opečieme v hrnci na olivovom olji. Po chvíli pridáme bielu časť póru nakrájanú na kolieska. Ochutíme soľou, čiernym korením, pridáme tymian a bobkový list. Zalejeme zeleninovým vývarom. Varíme pod pokrievkou na miernom plameni, kým zelenina nezmäkne asi 15 - 20 minút, záleží od veľkosti nakrájaných zemiakov.
Bobkový list a tymian vyberieme a polievku rozmixujeme. Pridáme kokosové mlieko, ale len tú hustú časť. Preto je dobré kokosové mlieko dať aspoň na hodinu do chladničky, kde sa oddelí hustá časť od tej vodovej. Ak je treba, prilejeme ešte vývar, záleží na nás ako veľmi hustú polievku chceme. Necháme ju vychladnúť a potom ju dáme cez noc do chladničky.
Polievku podávame dobre vychladenú, ozdobenú zeleným pórkom nakrájaným na kolieska a lístočkami tymianu.
TIP: Polievka je chutná aj v teplej verzii.