Krevety na víne

Ingrediencie

200 g kreviet
1 strúčik cesnaku
1 dl bieleho vína
vločky chilli papričiek, soľ, mleté čierne korenie
citrónová šťava

Postup prípravy

Krevety očistíme a zbavíme črievka. Chvostík si môžete nechať kvôli ozdobe, ale ten nejedzte ヅ Cesnak nakrájajte na tenké plátky a opražte ho na oleji.

Keď začne voňať, pridajte krevety a dochuťte ich vločkami z chilli a mletým čiernym korením. Rýchlo opražte krevety z každej strany, aby pekne zružoveli. Potom ich podlejte vínom a pár minútiek nechajte zredukovať. Pred podávaním pokvapkajte citrónovou šťavou.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom