Klasický krémový dezert bez múky.

Klasický krémový dezert bez múky.
Zmiešame ricottu, vajcia, xylitol, krupicu a chia semienka. Cesto vylejeme do menšej formy o priemere cca 18 cm. Tortovú formu nezabudneme vymazať olejom alebo maslom. Hrušku zbavíme šupky, nakrájame na menšie kúsky a vložíme do cesta. Pečieme 30 minút vo vyhratej rúre na 190 °C. Ak sa cesto nechce stiahnuť, tak posledné minúty zmeňte ohrev na teplovzdušný.
Všetky ingrediencie na jogurtové cesto zmiešame a vylejeme na ešte teplý koláč. Potom cesto vrátime do rúry na ďalších 20 - 30 minút.
Koláč sa po vychladnutí stiahne a zostane pevný. Najlepší je vychladený.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.