Autor receptu
Kucharocka.sk
Kuracie stehienka na hruškách
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 50 min.
- Počet porcií: 4
Ingrediencie
4 kuracie stehná
4 hrušky
1 lyžica masla
2 lyžice medu
400 ml bieleho vína (na podliatie)
1 štipka mletej škorice
soľ. mleté čierne korenie, mleté chilli papričky
olivový olej
4 hrušky
1 lyžica masla
2 lyžice medu
400 ml bieleho vína (na podliatie)
1 štipka mletej škorice
soľ. mleté čierne korenie, mleté chilli papričky
olivový olej
Postup prípravy
Umyté a osušené kuracie stehná osolíme, okoreníme a prudko opražíme z obidvoch strán na oleji. Mäso vyberieme a odložíme bokom. Hrušky rozštvrtíme, zbavíme jadrovníkov a šupky.
Keramickú zapekaciu misu vytrieme maslom, na dno naukladáme pripravené hrušky nakrájané na mesiačiky, posypeme škoricou a pridáme pripravené mäso. Pokvapkáme medom a zalejeme bielym vínom.
Prikryjeme alobalom a 50 minút pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C. Podávame s ryžou a šalátom.