Autor receptu
Kucharocka.sk
Mandľové krokantky
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 20 min.
Ingrediencie
Cesto:
140 g masla
160 g hladkej múky
40 g mletých mandlí
45 g kryštálový cukor
Krokantková vrstva:
100 g mandľových plátkov
60 g kryštálového cukru
6 PL kokosového masla
140 g masla
160 g hladkej múky
40 g mletých mandlí
45 g kryštálový cukor
Krokantková vrstva:
100 g mandľových plátkov
60 g kryštálového cukru
6 PL kokosového masla
Postup prípravy
Ingrediencie na cesto navážte a vložte do misky. Potom ich ručne spracujeme, aby cesto bolo kompaktné a jemné. Menší plech cca 20 x 30 cm vystelieme papierom na pečenie a cesto do neho vtlačíme pomocou špachtle. Pečieme 15 minút vo vyhriatej rúre na 180 °C. Zatiaľ na panvici pripravíme mandľový krokant. Maslo, cukor a mlieko pomaly zohrievame, kým sa všetky ingrediencie nespoja a cukor sa neroztopí. Potom opatrne vmiešame mandle a chvíľu povaríme, aby sa všetky kúsky mandlí obalili karamelom. Potom zmes vylejeme na upečené cesto, špachtľou zarovnáme a pečieme ešte cca 20 minút, kým mandle nezhnednú.
Ešte teplé, nakrájame na menšie kúsky a necháme celkom vychladnúť.