Ideálny recept na experimentovanie, či využitie zásob. Mrkvu môžete zameniť napríklad za údené mäso, či šunku a hneď máte aj mäsovú variáciu občerstvenia. Ak nemáte cottage cheese, použite napríklad natierkové maslo, alebo bryndzu. Nebojte sa kombinovať a experimentovať. Výsledok vás prekvapí. 😉
Autor receptu
Kucharocka.sk
Mrkvové rolky
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 20 min.
Ingrediencie
3 ks chlebovej placky
125 g ricotty
2 mrkvy
1 strúčik cesnaku
vňať petržlenu alebo zeleru
50 g strúhaného syra
soľ, mleté čierne korenie
125 g ricotty
2 mrkvy
1 strúčik cesnaku
vňať petržlenu alebo zeleru
50 g strúhaného syra
soľ, mleté čierne korenie
Postup prípravy
Ricottu zmiešame s roztlačeným cesnakom. Ochutíme soľou a mletým korením. Ochutiť môžeme akýmkoľvek korením, ktoré radi používame. primiešame nastrúhaný syr. Použijeme aký máme radi, údený ovčí syr, eidam, alebo gouda. Pri každom, ale myslite na to, že obsahuje soľ. Preto si dajte pozor, aby ste ricottu nepresolili.
Túto zmes natrite najemno na chlebovú placku a posypte nastrúhanou mrkvou a nasekanou vňaťou petržlenu. Placky nechajte aspoň hodinku schladiť v chladničke a potom nakrájajte na asi 3 cm hrubé kúsky.