Raňajky alebo rýchle občerstvenie môžu vyzerať aj takto.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Omeletka v lístkovom cestíčku
- Príprava: 10 min.
- Varenia: 25 min.
- Počet porcií: 8
Ingrediencie
1 lístkové cesto (vyvaľkané)
4 vajcia
10 – 30 g feta syr
zelenina podľa chuti (špargľa, paradajky, paprika, pažítka…)
soľ, mleté korenie, chilli vločky
šalát ako príloha
4 vajcia
10 – 30 g feta syr
zelenina podľa chuti (špargľa, paradajky, paprika, pažítka…)
soľ, mleté korenie, chilli vločky
šalát ako príloha
Postup prípravy
Lístkové cesto rozbalíme a vyrežeme o kruhov o priemere cca 5 - 6 cm. Muffinovú fromu vymažeme olejom, aby sa cesto neprilepilo. Povkladáme kolieska cesta dáme piecť do vyhriatej rúry na 230 °C približne na 5-7 minút. Cesto nemusí byť celkom upečené, stačí aby košíčky boli pevné.
Vajíčka rozšľaháme, pridáme rozmrvený syr, dochutíme korením a rozdelíme ich do predpečených košíčkov. Dozdobíme vybranou zeleninou, ja som použila špičky šparglí a cherry paradajky. Vložíme do rúry na ďalších 10 - 15 minút, kým vajíčko nestuhne.
Podávame s listovým šalátom napríklad rukolou, mladým špenátom a keďže teraz kvitnú sedmokrásky a sú jedlé, pridajte si ich do šalátu.