Autor receptu
Kucharocka.sk
Ovocný nákyp z kuskusu
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 30 min.
- Počet porcií: 3
Ingrediencie
1 hrnček mlieka
1 PL mletej škorice
2 PL kokosového cukru
1 ČL pomarančovej kôry
1 hrnček kuskusu
2 vajíčka
250 ml smotany na šľahanie
1 ČL vanilkovej pasty
štipku morskej/himalájskej soli
maslo na potretie pekáča (príp. kokosový olej)
Zmes ovocia (čerešne, jahody, maliny, marhule, broskyne…)
1 PL mletej škorice
2 PL kokosového cukru
1 ČL pomarančovej kôry
1 hrnček kuskusu
2 vajíčka
250 ml smotany na šľahanie
1 ČL vanilkovej pasty
štipku morskej/himalájskej soli
maslo na potretie pekáča (príp. kokosový olej)
Zmes ovocia (čerešne, jahody, maliny, marhule, broskyne…)
Postup prípravy
Mlieko so škoricou, pomarančovou kôrou zohrejeme, nemusí vrieť stačí aby bolo ako sa vraví pod bodom varu. Zalejeme ním kuskus a ten zakryjeme. Necháme odstáť asi 10 minút.
Potom si vezmeme vidličkou a “naškriabame” ňou kuskus. To znamená, že jemne hrabkáme, aby sa nevytvorili hrudky z kuskusu.
Žĺtka vyšľaháme do peny s cukrom a pridáme k nim smotanu na šľahanie a vyšľaháme. Vylejeme túto zmes do kuskusu a premiešame ho, aby vznikla vláčna hmota. Pridáme ovocie.
Zmes vylejeme do menšieho vymasteného plechu (19 x 21 cm), alebo do zapekacej misky. Vyšľaháme bielka na tuhý sneh a pokryjeme nimi kuskus. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov približne 30 minút.