Pečená hus

Ingrediencie

1 hus
4 jablká
1 pomaranč
100 g vlašské orechy
150 g sušené slivky
soľ
rasca
voda

Postup prípravy

Umytú a osušenú hus dobre posolíme zvonku aj zvnútra a necháme 2 až 3 hodiny odstáť, môžeme nechať aj cez noc.

Potom ju posypeme rascou, vložíme do nej 2 jablká, vlašské orechy, sušené slivky a olúpaný pomaranč.

Takto naloženú hus dáme na pekáč, podlejeme vodou a dáme piecť do vyhriatej rúry na 160 stupňov. Počas pečenia podlievame vlastnou šťavou.

Keď je hus upečená asi tak na trištvrte, zlejeme z nej masť a dopečieme dočervena na 180 stupňoch.

Podávame s červenou dusenou kapustou a lokšami, alebo knedľou.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom