Autor receptu
Kucharocka.sk
Pečená hus
- Príprava: 180 min.
- Varenia: 240 min.
- Počet porcií: 6
Ingrediencie
1 hus
4 jablká
1 pomaranč
100 g vlašské orechy
150 g sušené slivky
soľ
rasca
voda
4 jablká
1 pomaranč
100 g vlašské orechy
150 g sušené slivky
soľ
rasca
voda
Postup prípravy
Umytú a osušenú hus dobre posolíme zvonku aj zvnútra a necháme 2 až 3 hodiny odstáť, môžeme nechať aj cez noc.
Potom ju posypeme rascou, vložíme do nej 2 jablká, vlašské orechy, sušené slivky a olúpaný pomaranč.
Takto naloženú hus dáme na pekáč, podlejeme vodou a dáme piecť do vyhriatej rúry na 160 stupňov. Počas pečenia podlievame vlastnou šťavou.
Keď je hus upečená asi tak na trištvrte, zlejeme z nej masť a dopečieme dočervena na 180 stupňoch.
Podávame s červenou dusenou kapustou a lokšami, alebo knedľou.