Pripravíte z odrezkov, či z nevydareného korpusu. Nemusíte vždy robiť len rumové guľky ㋡
Ak by ste si piekli piškótový korpus, stačí vám upiecť ho z 2 vajec.

Pripravíte z odrezkov, či z nevydareného korpusu. Nemusíte vždy robiť len rumové guľky ㋡
Ak by ste si piekli piškótový korpus, stačí vám upiecť ho z 2 vajec.
Datlovú pastu zmiešame s arašidovým maslom. Pridáme kyslú smotanu (kokosovú smotanu) a zmiešame s piškótovým cestom, ktoré sme rozmrvili. Med pridávame nakoniec, podľa chuti.
Keď je cesto vymiešané zoberieme kúsok a vytlačíme ho asi do polovice silikónovej formy na nanuky. Potom položíme paličku na nanuk a formu doplníme po vrch. Môžeme pridávať príchute aj do samotného cesta, napríklad za lyžicu holandského kakaa alebo džemu. Nanuk môžeme spraviť aj "plnený" džemom. Formu vyplníme na 1/3 a rozotrieme asi za lyžičku džemu. Potom vložíme paličku a dáme ešte trochu džemu. Opatrne natlačíme na vrch cesto.
Formy uzatvoríme a dáme do mrazničky na 1 - 2 hodiny.
Čokoládu s kokosovým olejom roztopíme a nalejem do úzkeho vysokého pohára. Nanuky opatrne vyberieme z formičiek a ponoríme do roztopenej čokolády. Tá bude rýchlo tuhnúť, keďže nanuky sú studené. Preto ich rýchlo zdobíme. Potom ich na chvíľku ešte vrátime do mrazničky a po pár minútach môžeme podávať hoci aj na detskej párty.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.