Jednoduchý, zeleninový obed, ktorý zasýti. Vychutnajte si kombináciu chrumkavej a šťavnatej zeleniny.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Pečené zemiaky so zeleninou
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 45 min.
- Počet porcií: 2
Ingrediencie
4 stredne veľké zemiaky
150 g brokolice
150 g karfiolu
1 plechovka cíceru
1 cibuľa
olivový olej
1 ČL hnedého cukru
soľ, melté čierne korenie, údená mletá paprika, mleté čilli
tvrdý syr na posypanie
150 g brokolice
150 g karfiolu
1 plechovka cíceru
1 cibuľa
olivový olej
1 ČL hnedého cukru
soľ, melté čierne korenie, údená mletá paprika, mleté čilli
tvrdý syr na posypanie
Postup prípravy
Brokolicu a karfiol rozdelíme na menšie ružičky a povaríme vo vriacej vode asi 5 minút. Potom zeleninu scedíme a schladíme. Zemiaky umyjeme a uvaríme do polomäkka. Potom ich dáme na poolejovaný plech a vidličkou ich rozpučíme. Pečieme ich vo vyhriatej rúre na 230 °C asi 15 - 20 minú, kým sa na ich povrchu nespraví chrumkavá kôrka. Asi v polovici pečenia pridáme k zemiakom scedený cícer a posolíme ho. Ten pečieme do chrumkava.
Na panvici rozohrejeme olej a opečiem na ňom na mesiačiky nakrájanú cibuľu. Posolíme ju a oheň stiahne na slabo, aby sa piekla pomaly. Keď začne púšťať šťavu pridáme čerstvo pomleté čilli a premiešame. Keď cibuľa začne chytať hnedú farbu, pridáme lyžičku cukru a dobre premiešame, aby sa cibuľa skaramelizovala. Potom ju vyberiem na tanierik a necháme vychladnúť. Zostane chrumkavá.
Na panvicu vložíme brokolicu a karfiol, posypeme korením a premiešame. Po chvíľke posypeme zeleninu tvrdým syrom a prikryjeme pokrievkou. Takto necháme 3 minútky a oheň vypneme.
Zeleninu naservírujeme a posypeme cibuľkou.