Plnené zemiakové placky

Ingrediencie

Na placky :
✔️ zemiaky 1 kg
✔️ vajcia 2 ks
✔️ polohrubá špaldová múka 150 g
✔️ cesnaková pasta 0,5 lyžičky
✔️ majoránka 1 lyžička
Plnka :
✔️ bacon 125 g
✔️ šampiňóny 200 g
✔️ petržlenová vňať 1 lyžica
✔️ kyslá smotana / biely grécky jogurt 4 lyžice
✔️ soľ,čierne korenie
+ olivový olej

Postup prípravy

Zemiaky nastrúhame. Pridáme vajcia , múku / uvedené množstvo múky je orientačné,závisí od typu zemiakov koľko múky pojmú.Osoľte,okoreňte,pridajte cesnakovú pastu,majoránku.Dobre premiešajte.

Bacon opečieme a pridáme nakrájané šampiňóny.Okoreníme čiernym korením podľa chuti,pridáme petržlenovú vňať a popečieme.

Zo zemiakového cesta upečieme na panvici väčšie placky.Pri prvej placke som dala do panvice olej,pri ďalších plackách už nie.

Keď máme všetky placky upečené,pridáme k šampiňónom a slanine kyslú smotanu / alebo grécky jogurt, petržlenovú vňať, dochutíme . Hotovou zmesou potrieme placky a pevne stočíme.

Dobrú chuť 🙂.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom