Tieto pomarančové slimáčiky – sfogline z lístkového cesta pochádzajú z Palerma. Sú šťavnaté a lepkavé a hlavne rýchlo hotové, ak máte chuť na niečo hriešne sladké.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Pomarančovo škoricové sfogline
- Príprava: 20 min.
- Varenia: 9 min.
Ingrediencie
250 g lístkového cesta
4 PL krupicového cukru
3 ČL mletej škorice
kôra z 1 pomaranča
Posýpka:
2 PL krupicového cukru
1 ČL škorice
4 PL krupicového cukru
3 ČL mletej škorice
kôra z 1 pomaranča
Posýpka:
2 PL krupicového cukru
1 ČL škorice
Postup prípravy
Lístkové cesto rozváľame na obdĺžnik. Cukor, škoricu a nastrúhanú kôru pomaranča zmiešame a zmesou posypeme cesto. Potom ho napevno zrolujeme a nakrájame na slimáčiky o hrúbke 5 mm.
Na plech dáme papier na pečenie a poukladáme naň slimáčiky. Vrch slimáčikov môžeme ešte posypať zmesou cukru a škorice, aby sa pekne skaramelizovali. Pečieme vo vyhriatej rúre na 220 °C približne 10 minút, kým nie sú slimáčiky zlatisté. Podávame vychladené.