Pstruh na pare s chipsami

Ingrediencie

350 g pstruha

Marináda:
½ štavy z citróna
soľ
olej
soľ na bylinkové maslo
vňať zeleru
mleté čierne korenie
sušený cesnak
1 sladký zemiak
1cuketa

Marináda na prílohu:
1 dcl oleja
soľ
mleté čierne korenie
mleté čili
soľ
sušený cesnak
zaúdená mletá paprika

Postup prípravy

Namiešame suroviny z marinády na prílohu a vložíme do nej najskôr batáty, nakrájané na hranolky (netreba ošúpať, stačí dobre umyť). Tie necháme odstáť aspoň 15 minút a dáme piecť do vyhriatej rúry na 220 stupňov na plechu vyloženom papierom na pečenie (ušetríme si čas, nemusíme drhnúť pripečenú marinádu z plechu). Takto pečieme cca 25 minút. prílohu, buď každému z oboch, alebo zvlášť, ako kto má rád.

Do zvyšku marinády namočíme škrabkou nakrájané cuketové plátky. Krájame ich dookola ako by sme cuketu donekonečna čistili, ale len kým sa neobjavia semiačka. Keď sú batáty upečené, dáme do rúry druhý plech s cuketami, tiež vyložený papierom na pečenie a necháme v rúre približne 10 minút. Ak chceme cuketové plátky viac pripečené, prepneme na teplovzdušný gril. Len pozor, tenké cukety sa môžu rýchlo pripiecť, tak na ne dajte radšej pozor.

Kým sa nám pripravujú batáty, rybku nakrájame na pláty široké asi 5 cm. Zmiešame suroviny na marinádu a vložíme do nej rybu. Necháme odstáť minimálne 30 minút až hodinu.

Potom namočíme papier na pečenie pod prúdom vody, vyžmýkame a do stredu dáme kúsky ryby aj s marinádou. Spravíme balíček, ja spojím všetky rohy tak, aby sa dali zakrútiť dokopy a nikde nezostala diera. Do hrnca dáme parák, ako keď pripravujeme parenú knedľu, a keď voda zovrie, vložíme na neho balíček s rybou.

Stačí povariť 10 minút. Potom oheň vypneme a odokryjeme hrniec. Pri otváraní balíčka sme opatrný, aby sme sa neobarili. Opatrne vyberieme kúsky ryby a dáme ich na tanier. Pridáme prílohu, buď každému z oboch, alebo zvlášť, ako kto má rád.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom