Autor receptu
Kucharocka.sk
Pudingový koláč s čokoládou
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 30 min.
Ingrediencie
1 hrnček kryštálového cukru
1 a 2/3 hrnčeka polohrubej múky
8 PL oleja
8 PL vlažnej vody
1 prášok do pečiva
2 PL kakaa
Plnka:
1 čokoládový puding
2 PL cukru
300 ml mlieka
50 g horkej čokolády
50 g bielej čokolády
Postup prípravy
Najskôr vymiešame bielky na tuhý sneh. Potom do nich vmiešame cukor.
Žĺtky, olej a vodu spolu zmiešame. Postupne ich prilievame do bielkovej zmesi a jemne vmiešavame. Prášok do pečiva vmiešame do múky a opatrne ju lyžicou vmiešame do vajíčkovej zmesi.
2/3 cesta vylejeme do plechu vystlaného papierom na pečenie. Zvyšné cesto zmiešame s kakaom. Ak je cesto hustejšie, záleží od veľkosti vajec a pomletia múky, tak radšej pridajte menej kakaa, aby nebolo príliš tuhé. Potom kakaové cesto narieme na celú plochu bieleho cesta.
Uvaríme čokoládový puding podľa návodu, aby bol stredne hustý. Zmiešame ho s mliekom a cukrom a varíme, kým nezhustne. Nemusíme ho nechať chladnúť, ešte teplý dávkujeme lyžicou hrmádky na cesto. Do každej hrmádky vložíme kocku čokolády. Môžete použiť ako my, aj bielu aj horkú čokoládu.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 25 - 30 minút, kým vrch koláča nezačne ružovieť. Koláč necháme vychladnúť až potom krájame.