Bezlaktózové raňajky s chuťou exotickej dovolenky. A ak použijeme bezlepkové ovsené vločky, tak máme aj bezlepkový recept.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Raňajková piňa coláda
- Príprava: 10 min.
- Varenia: 10 min.
- Počet porcií: 1
Ingrediencie
100 ml kokosovej kyslej smotany
100 ml kokosového mlieka
150 g ananásu z konzervy
1 PL medu
2 PL ovsených vločiek
1 PL nasekaných lieskovcov
1ČL kokosovej drte
1 ČL kokosového cukru
limetková šťava
rumová aróma
100 ml kokosového mlieka
150 g ananásu z konzervy
1 PL medu
2 PL ovsených vločiek
1 PL nasekaných lieskovcov
1ČL kokosovej drte
1 ČL kokosového cukru
limetková šťava
rumová aróma
Postup prípravy
Ananás rozdelíme na dve časti. Jednu rozmixujeme s medom a kokosovým mliekom. Nalejeme ju do pohára. Opražíme na suchej panvici ovsené vločky s orechmi a kokosom. Posypeme lyžičkou kokosového cukru a skaramelizujeme. Toto všetko nasypeme na kokosové mlieko v pohári.
Druhú polovicu ananásu nakrájame nadrobno a zmiešame s kokosovou smotanou. Pridáme rumovú arómu, pár kvapiek limetkovej šťavy, kto chce môže dosladiť medom. Navrstvíme na ovsené vločky a podávame